Het Hof van Nederland

Locatie & Verhuur

Het Hof van Nederland is een museum op de plek waar in 1572, tijdens de eerste Vrije Statenvergadering, de basis werd gelegd voor onze vrijheid. Deze historische vergadering staat centraal, maar we vertellen ook het verhaal van Dordrecht, als oudste stad van Holland. Onmiskenbaar ook het verhaal van Nederland; de historie van deze stad als staalkaart van de Nederlandse geschiedenis.

BEZOEKADRES

Hof 6
3311 XG Dordrecht
+31(0)78-770 5250
E-mail

POSTADRES

Museumstraat 32
3311 XP Dordrecht

Locatieverhuur

Wilt u een borrel, feest of zakelijke bijeenkomst organiseren in een sfeervolle ambiance? Hof van Nederland biedt daarvoor diverse mogelijkheden, voor grote en kleinere groepen. Het museum en het Hofplein zijn ook zeer geschikt als trouw- & filmlocatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling Planning: 078- 770 5217.

Vergaderen

Vergaderen op een unieke historische locatie? Het kan bij ons. Lees hier meer.

Trouwfoto’s

Trouwfoto’s maken in een unieke setting? Het kan in Het Hof van Nederland.  Lees meer.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Het Hof van Nederland is vanaf het NS station Dordrecht in een wandeling van een kwartier te bereiken. Bekijk de route in Google Maps. Plan je reis met het openbaar vervoer via 9292.nl.

Auto & Parkeren

  • P1 Parking Drievriendenhof/Dordrecht Centrum op de Korte Kolfstraat 235. Deze parkeergarage is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend. Het museum bevindt zich op vijf minuten loopafstand.
  • De parkeergarages Veemarkt en Spuihaven bevinden zich op circa 10 minuten loopafstand van het museum.
  • In de straten rondom Het Hof is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar welke via de parkeerautomaat of mobiel parkeren kunnen worden betaald. Ook op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur geldt betaald parkeren.
  • Parkeerterrein Steegoversloot (tussen de Schoolstraat en Vrankenstraat). Afstand naar Museum: 350 meter (ca. 5 minuten lopen).

Toegankelijkheid

Het Hof van Nederland is een oud gebouw. Hierdoor is het minder toegankelijk voor mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn. De speciale ‘Liftroute’ maakt het mogelijk vrijwel alles te zien. Binnen het museum kan geen gebruik worden gemaakt van een scootmobiel. Via telefoonnummer +31 (0)78 770 5235 kun je (minimaal 1 werkdag van te voren) een rolstoel reserveren.

Onze andere locaties

Sluit het Verborgen Museum