Wandelroutes

Nu bijna iedereen zo veel mogelijk thuis blijft, is wandelen voor velen een nieuwe liefhebberij geworden. We hebben er hier voor u een paar op een rijtje gezet. Print een PDF uit, of download de route op uw mobiele telefoon.

Water en Welvaart wandelroute

Dordrecht ligt aan een knooppunt van rivieren. Dankzij deze ligging ontstond hier in de middeleeuwen een bloeiende handel. Ruim voordat de gouden eeuw in de rest van Holland aanbrak, heerste hier al enorme welvaart. Maar het water was en is ook een bedreiging. Meer dan eens kreeg de stad natte voeten. Deze wandeling vertelt u het verhaal van het water – vriend en vijand tegelijk.

Stadswandeling Oost/West

“Oost – west, thuis best”, luidt het gezegde. Dit is iets wat veel Dordtenaren wel zullen beamen. Met een ander gezegde hebben ze misschien iets meer moeite: “Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt.” Dordrecht was bij reizigers, al dan niet gunstig, bekend als reisbestemming. Van oost en west (en andere windstreken) kwamen mensen naar Dordrecht om hier hun waren te verkopen of om de stad te schilderen. Soms verlieten Dordtenaren op hun beurt hun geliefde stad om elders te vertoeven. Wat kunnen we hiervan terugzien in de stad? Deze stadswandeling voert u langs een aantal plekken waar u in het spoor van deze vroegere reizigers treedt.

Izi Travel wandelroutes

Zet eerst de gratis Izi travel app op je telefoon en beluister de route op je telefoon.

Geloven in Dordrecht
Water en Welvaart in Dordrecht
Bolbaken-route Nieuwe Dordtse Biesbosch
Haniasluis-route Nieuwe Dordtse Biesbosch
Oranjes in Dordrecht – #izistory

Sluit het Verborgen Museum