Voortgezet Onderwijs

Met de klas naar Het Hof van Nederland

Vanwege de COVID-19 maatregelen, kunnen we tot nader order geen reserveringen voor groepen aannemen. Houd de website en social media in de gaten voor het laatste nieuws. 

In het Hof van Nederland valt veel te leren over de geschiedenis van Dordrecht en de historie van Nederland. Voor verschillende leeftijdsgroepen zijn onderwijsprogramma’s ontwikkeld. Deze sluiten aan op de canonvensters en de tien tijdvakken van De Rooij (onder meer Karel V, Willem van Oranje, de Republiek, de Statenbijbel, de Watersnood, de Industrialisatie).

Educatieve prgramma's

Ontdek de educatieve programma’s in Het Hof van Nederland, Huis Van Gijn en het Dordrechts Museum.

Lessen op maat

Van de kleuterklas tot en met het eindexamen, onze musea laten kinderen en jongeren –  vanuit hun eigen belevingswereld – graag kennis maken met kunst en geschiedenis. Wanneer u een speciaal project op school hebt en een bezoek wilt brengen aan één van onze locaties, helpen wij graag bij het opzetten van een museumles op maat. Voor rondleidingen of lesprogramma’s in een andere taal wordt € 15,00 extra in rekening gebracht.

Info en reserveren

Neem voor meer info en reserveringen direct contact op.
Dit kan via nummer (0)78 -770 5217 of per e-mail onderwijs@hethofvannederland.nl

Educatieteam

Vragen over de educatieve programma’s van het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn of Het Hof van Nederland? Stel ze aan de leden van het educatieteam! Zij denken graag met u mee over de vele mogelijkheden.

Primair onderwijs
Caris Bakker
078 770 5303
cm.bakker@dordrecht.nl

Tim Veldhuis
078 770 5206
t.veldhuis@dordrecht.nl

Voortgezet onderwijs
Marianne Verhoork
078 770 5219
jem.verhoork@dordrecht.nl

 

Sluit het Verborgen Museum