Voortgezet Onderwijs

Met de klas naar Het Hof van Nederland

Praktische informatie schoolbezoek in tijden van Corona

De educatieprogramma’s die op de website vermeld staan, zijn corona-proof.

Een zelfstandig bezoek is momenteel niet mogelijk. Als versoepelingen van de coronamaatregelen het weer toestaan, kun je op al onze locaties je eigen klas gratis rondleiden.

Schoolgroepen ontvangen we momenteel bij alle locaties alleen buiten openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag tussen 09:00 – 11:00.
Dit doen we om het contact met reguliere bezoekers te beperken. Het annuleren van een boeking is tot 24 uur van te voren kosteloos, daarna wordt de kostprijs in rekening gebracht.

We nemen de benodigde maatregelen ter voorbereiding van het bezoek van jouw klas. Zo worden oppervlaktes en materialen die veel gebruikt worden intensief schoongemaakt. Bij de entree is ontsmettingsmiddel aanwezig.

Reserveer via:  onderwijs@hethofvannederland.nl

In het Hof van Nederland valt veel te leren over de geschiedenis van Dordrecht en de historie van Nederland. Voor verschillende leeftijdsgroepen zijn onderwijsprogramma’s ontwikkeld. Deze sluiten aan op de canonvensters en de tien tijdvakken van De Rooij (onder meer Karel V, Willem van Oranje, de Republiek, de Statenbijbel, de Watersnood, de Industrialisatie).

Museum het Hof van Nederland wordt vernieuwd, inclusief nieuwe programma’s voor het onderwijs. We zoeken leerkrachten en docenten die daar over willen meedenken.

Educatief aanbod

Ontdek het educatieve aanbod in Het Hof van Nederland, Huis Van Gijn en het Dordrechts Museum.

Programma op maat

Van de kleuterklas tot en met het eindexamen, onze musea laten kinderen en jongeren –  vanuit hun eigen belevingswereld – graag kennis maken met kunst en geschiedenis. Wanneer u een speciaal project op school hebt en een bezoek wilt brengen aan één van onze locaties, helpen wij graag bij het opzetten van een museumles op maat. Voor rondleidingen of lesprogramma’s in een andere taal wordt € 15,00 extra in rekening gebracht.

Info en reserveren

Neem voor meer info en reserveringen direct contact op.
Dit kan via nummer (0)78 -770 5217 of per e-mail onderwijs@hethofvannederland.nl

Educatieteam

Vragen over de educatieve programma’s van het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn of Het Hof van Nederland? Stel ze aan de leden van het educatieteam! Zij denken graag met u mee over de vele mogelijkheden.

Primair onderwijs
Caris Bakker
078 770 5303
cm.bakker@dordrecht.nl

Tim Veldhuis
078 770 5206
t.veldhuis@dordrecht.nl

Voortgezet onderwijs
Marianne Verhoork
078 770 5219
jem.verhoork@dordrecht.nl

Joëlle Hoogendoorn
078 770 5231
j.hoogendoorn@dordrecht.nl

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons educatieve aanbod? Schrijft u zich dan in voor de e-mail nieuwsbrief!

Sluit het Verborgen Museum