Het raadsel van Thuredrith

In de kelders van het Hof is een oude brief gevonden. Een monnik uit het verleden vraagt de leerlingen om hulp: kunnen zij er voor zorgen dat een groot oud geheim van de stad bewaard blijft? Aan de hand van een kaart, aanwijzingen van de Hofwachters en mysterieuze kistjes komen leerlingen stap voor stap dichterbij de oplossing. Met een speciale zaklamp vinden ze verborgen codes, die van groot belang zijn voor de ontrafeling van het raadsel. Na afloop testen de leerlingen hun opgedane ervaringen en kennis in de spannende Hofquiz.

Tarief

Het Hof van Nederland | 90 minuten | €75,-
De prijs is per 15 leerlingen. Er geldt een maximum van 30 leerlingen.

Reserveren

Neem voor meer info en reserveringen direct contact op.
Dit kan via nummer (0)78 -770 5217 of per e-mail onderwijs@hethofvannederland.nl

Begeleiding

Vanuit het museum zijn er speciale museumdocenten die de klas ontvangen en begeleiden tijdens een bezoek. Daarnaast is de begeleiding vanuit school heel belangrijk. De leerlingen spelen een educatief spel, maar ook de docenten en begeleidende ouders spelen mee. Zij hebben een actieve en belangrijke rol tijdens het bezoek. Per 8 leerlingen vragen wij min. 1 begeleider (de toegang is gratis voor de begeleider).
Zitten er in je klas kinderen die mindervalide zijn, meld dit dan bij je reservering. Het Hof heeft daarvoor voorzieningen, maar extra begeleiding is wel gewenst.

Huisregels

Lees voor je bezoek samen met je leerlingen de huisregels door.

Hofwachterkaarten

De begeleiders krijgen de rol van Hofwachter. Dit houdt in dat zij onderdeel zijn van het spel. Ze ontvangen een set Hofwachterkaarten aan het begin van het bezoek. Op deze kaarten staan tips, aanwijzingen, extra informatie etc. Hiermee kunnen de begeleiders de leerlingen helpen. Het is aan te raden om deze Hofwachterkaarten alvast door te nemen. De kaarten kun je hier ter voorbereiding vast downloaden.

Docentenhandleiding

De nieuwe opstelling van Het Hof biedt veel aanknopingspunten voor het onderwijs. Er is dan ook een uitgebreid educatief programma ontwikkeld voor diverse onderwijsniveaus. Deze docentenhandleiding zet de mogelijkheden voor uw klas op een rijtje, van praktische en inhoudelijke informatie tot lessuggesties en kijktips.

Sluit het Verborgen Museum