Het raadsel van Thuredrith

In de kelders van het Hof is een oude brief gevonden. Een monnik uit het verleden vraagt de leerlingen om hulp: kunnen zij er voor zorgen dat een groot oud geheim van de stad bewaard blijft? Aan de hand van een kaart, aanwijzingen van de Hofwachters en mysterieuze kistjes komen leerlingen stap voor stap dichterbij de oplossing. Met een speciale zaklamp vinden ze verborgen codes, die van groot belang zijn voor de ontrafeling van het raadsel. Na afloop testen de leerlingen hun opgedane ervaringen en kennis in de spannende Hofquiz.

 

Tarief

Scholen | 90 minuten | rondleiding | €75
Prijs is per 15 leerlingen (max. 30 leerlingen), entree is gratis 

Reserveren

Neem voor meer info en reserveringen direct contact op.
Dit kan via nummer (0)78 -770 87 08 of per e-mail onderwijs@hethofvannederland.nl

Begeleiding

Vanuit het museum zijn er speciale museumdocenten die de klas ontvangen en begeleiden tijdens een bezoek. Daarnaast is de begeleiding vanuit school heel belangrijk. De leerlingen spelen een educatief spel, maar ook de docenten en begeleidende ouders spelen mee. Zij hebben een actieve en belangrijke rol tijdens het bezoek. Per 8 leerlingen vragen wij min. 1 begeleider (de toegang is gratis voor de begeleider). Het is aan te raden om van te voren de docentenhandleiding door te nemen.

Zitten er in je klas leerlingen die mindervalide zijn, meld dit dan bij de reservering. Het Hof heeft daarvoor voorzieningen, maar extra begeleiding is wel gewenst.

Huisregels

Lees voor je bezoek samen met de leerlingen de huisregels door.

Begeleiders spelen een actieve rol. Zij krijgen de titel Hofwachter en ontvangen een set Hofwachterkaarten. Op deze kaarten staan tips, aanwijzingen, extra informatie etc. Hiermee kunnen de begeleiders de leerlingen helpen. In de extra bijlage vindt u deze kaarten, om alvast door te nemen.

Docentenhandleiding

De nieuwe opstelling van Het Hof biedt veel aanknopingspunten voor het onderwijs. Er is dan ook een uitgebreid educatief programma ontwikkeld voor diverse onderwijsniveaus. Deze docentenhandleiding zet de mogelijkheden voor uw klas op een rijtje, van praktische en inhoudelijke informatie tot lessuggesties en kijktips.

Sluit het Verborgen Museum