Een historisch dagje uit

Samen op ontdekkingsreis

Speel nu het Grote Hofspel!

Speciaal voor vriendjes, vriendinnetjes, jongens, meisjes, vaders, moeders, opa’s en oma’s! Speel dit spel samen met de hele familie! Je bent een levende pion en het museum is je speelbord!

Hoe speelden kinderen in de Middeleeuwen? En wie was vroeger de baas van ons land? Tijdens het Grote Hofspel krijgt ieder een eigen rol en gaan jullie gezamenlijk op ontdekkingstocht in het spannende Hof.

Kosten: € 2,50 per groep, exclusief entree, af te halen aan de balie.

Wil je naar Het Hof van Nederland met een grote groep, bijvoorbeeld in het kader van een familiedag? Ga dan naar groepen.

Stadswandeling

Ontdek na je bezoek aan Het Hof van Nederland de stad aan de hand van drie speciale thema wandelingen. Gratis af te halen aan de balie.

Water en welvaart

Ontdek Dordrecht als handelsstad aan het water.

Geloven in Dordrecht

Ontdek Dordrecht als stad van katholicisme, protestantisme en vele andere geloven.

Dordrecht en Oranje

Ontdek de band tussen Dordrecht en de Oranjes.

Combi-dagkaart

Wil je op een dag meerdere musea bezoeken? Met de combi-dagkaart krijg je voor slechts €15,- toegang tot Het Hof van Nederland, Huis Van Gijn én het Dordrechts Museum!

Volwassenen: €15
13 t/m 18 jaar / CJP / cultuurkaart / studenten: €7,50
< 13 jaar: gratis

Combi-tweedagenkaart

Aan één dag te kort? Wil je op twee aaneengesloten dagen naar keuze onze drie musea bezoeken? Met de combi-tweedagenkaart krijg je voor slechts €17,50 toegang tot Het Hof van Nederland, Huis Van Gijn én het Dordrechts Museum

Volwassenen: €17,50
13 t/m 18 jaar / CJP / cultuurkaart / studenten: €10
< 13 jaar: gratis

Ontdek het Dordrechts Museum

Het Dordrechts Museum heeft een gevarieerd aanbod aan activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Wanneer je vanuit een specifieke invalshoek een bezoek wilt brengen, helpen wij u graag bij het samenstellen van een museumbezoek op maat.

Ontdek Huis Van Gijn

Bezoek het voormalige woonhuis van Simon van Gijn (1836-1922). Wie door zijn huis dwaalt, waant zich honderd jaar terug in de tijd. Te gast bij Van Gijn. De bewoners lijken elk moment thuis te kunnen komen.

Sluit het Verborgen Museum