nieuwsfeed

conservator geeft kijkje achter de schermen

Conservator in opleiding Marieke geeft je in deze nieuwsfeed een kijkje achter de schermen bij de opbouw van de nieuwste tentoonstelling Te kunst en te Keur en de bios (Bijbel)!

6 november 2018 – De klus is klaar. De binnen- en buitenzijden zijn geschilderd, Boer & Van Wijk heeft de folie aangebracht terwijl Van Dongen Installateurs op het dak de airco-/verwarmingsunit plaatsten. Verlichting is bevestigd en nu….de ROBOT IS GEARRIVEERD!

 

26 oktober 2018 – De dakbedekking en de regenafvoer worden aangebracht. Maandag komt de schilder, o.a. voor de kozijnen van ramen en deuren en voor de wanden aan de binnenzijde van de container. Op 1 november wordt door Boer & Van Wijk de definitieve afwerking aangebracht op de trespa-platen aan de buitenzijde.  Tussentijds wordt verlichting aangebracht, AV- en de beveiligingsapparatuur  geïnstalleerd.

Het moment van inhuizen van de Robot-arm nadert……

 

20 oktober 2018 – Samen met papierrestaurator Vera heb ik de laatste vitrines ingericht. Tijd om de kappen erop te zetten!

 

18 oktober 2018 – Hier wordt hard gewerkt! De container voor de bios (de robotarm) is casco afgeleverd. Er moet dus nogal wat gebeuren. Gelukkig zit het weer mee. Bent u al even langs gelopen om onze harde werkers succes te wensen?

16 oktober 2018 – De vrachtwagenchauffeur kon zijn skills laten zien: die straatjes zijn best smal!

16 oktober 2018 – Vanmorgen om 7 uur werd het startsein gegeven voor het verhuizen van de container voor de Robotarm vanaf zijn (gedeeltelijke) bouwplek –  scheepswerf Kooiman Hoebee –  naar het binnenplein van Het Hof van Nederland.

12 oktober 2018 – Tussen alle bedrijvigheid door tijd voor een kopje koffie in de najaarszon!

 

11 oktober 2018 – Hangen de objectteksten recht? Met behulp van een laser is deze klus een stuk makkelijker! Waarmee zullen deze nog lege lijsten gevuld worden, denk je?

 

10 oktober 2018 – Vandaag worden de teksten op de muur geplakt: langzaam maar zeker komen de letters achter het folie tevoorschijn!

08 oktober 2018 – De inrichting van de tentoonstelling Te kunst en te Keur is in volle gang. Nieuwsgierige bezoekers van het Hof krijgen door de met transparant folie afgedekte ramen een voorproefje!

7 oktober 2018 – De muren van de tentoonstelling worden prachtig vormgegeven met prenten uit een Keurbijbel. Wat mij betreft ‘Instagramwaardig’.

27 september 2018 – Vandaag aangekomen: reconstructie van een 17de eeuwse drukpers waarmee de famile Keur hun Bijbels drukte.

26 september 2018Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de tentoonstelling Te kunst en te Keur. Vandaag: het behang!

Te kunst en te Keur

De Bijbel is het meest verkochte boek ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het eerste Nederlandstalige boek dat in 1477 gedrukt werd een Bijbel was. Tijdens de Synode van Dordrecht wordt opdracht gegeven voor de eerste officiële Nederlandse vertaling van de Bijbel. Deze vertaling uit de directe grondtekst verschijnt voor het eerst in 1637. Gefinancierd en geautoriseerd door de Staten-Generaal krijgt het de naam: Statenvertaling. Ook in Dordrecht werd de Statenvertaling gedrukt, door de beroemde familie Keur. Voor het eerst krijgt dit familiebedrijf nu een tentoonstelling.

Lees meer over de tentoonstelling.

Sluit het Verborgen Museum