Elke dag te doen

in Het Hof van Nederland

Het Grote Hofspel

Breng je een bezoek aan het Hof Van Nederland met je vader, moeder, opa, opa, vriendje of vriendinnetje? Het maakt niet uit met wie je komt! Het Grote Hofspel speel je met iedereen!

Door middel van het spel kom je erachter hoe de mensen hier vroeger hebben geleefd. Wist jij bijvoorbeeld dat de mensen vroeger bijna nooit in bad gingen? En dat het speelgoed waar mee de kinderen speelde helemaal niet zo anders is dan nu? Je komt het allemaal te weten tijdens dit actieve spel!

Kosten: €2,50 | Voor de hele familie, alle leeftijden | afhalen aan de balie

De Hofkrant zoekt een reporter!

Ben jij nieuwsgierig en wil jij meer te weten komen over het nieuws van vroeger? Ga dan door het museum met de Hofkrant. In de Hofkrant staan allerlei opdrachten die jij moet voltooien. Je kunt de krant zelf in vullen of samen. Leuk families met kinderen vanaf 6 jaar.

 

Ontdek na je bezoek aan Het Hof van Nederland de stad aan de hand van drie speciale thema wandelingen. Gratis af te halen aan de balie.

Water en welvaart

Ontdek Dordrecht als handelsstad aan het water. Afstand ca. 3,5 kilometer.
Dordrecht ligt aan een knooppunt van rivieren. Dankzij deze ligging ontstond in de middeleeuwen een bloeiende handel. Ruim voordat de Gouden Eeuw in de rest van Holland aanbrak, heerste hier al enorme welvaart. Maar het water was en is ook een bedreiging. Meer dan eens kreeg de stad natte voeten. Deze wandeling vertelt u het verhaal van het water – vriend en vijand tegelijk.

Geloven in Dordrecht

Ontdek Dordrecht als stad van katholicisme, protestantisme en vele andere geloven. Afstand ca. 3,5 kilometer.
Dordrecht en geloof horen bij elkaar. De Grote Kerk is dé icoon van de stad. Dordrecht telt van oudsher veel kerkgenootschappen en andere religieuze en levensbeschouwelijke groeperingen. Elk met hun eigen plaatsen van samenkomst. Vooral het centrum van de stad dankt daar bijzondere gebouwen aan. Gebouwen met verhalen. Deze ‘pelgrimsroute’ leidt u langs religieuze plekken in Dordrecht.

Oranjes in Dordrecht

Ontdek de band tussen Dordrecht en de Oranjes. Afstand ca. 3,5 kilometer.
Dordrecht heeft, als oudste stad van Holland, altijd een band gehad met de Oranjes. Hier, in Het Hof, vond in 1572 de Eerste Vrije Statenvergadering plaats. Willem van Oranje werd erkend als stadhouder en werd de officiële leider van de Opstand tegen de Spaanse overheerser. De eerste stap op weg naar een onafhankelijk Nederland. Heel wat Oranjes hebben sindsdien de stad bezocht. Deze Oranjeroute vertelt u waar ze waren en wat ze deden.

Onze locaties

Het Hof Van Nederland is onderdeel van het Dordrechts Museum. Het Dordrechts Museum, Het Hof van Nederland, Regionaal Archief Dordrecht en Huis Van Gijn zijn één organisatie voor kunst, archief en geschiedenis van de stad Dordrecht. De collectie tonen we in vaste presentaties, wisseltentoonstellingen en in de openbare ruimte.

Met een combi-dagkaart ontdek je voor maar €18,- voordelig onderstaande bijzondere musea. Kaartje online bestellen

Dordrechts Museum

Dordrechts Museum

Het Dordrechts Museum is sinds 1842 uitgegroeid tot een van de belangrijkste stedelijke musea van het land. Het museum heeft een internationaal bekende collectie schilderkunst, die ruim zes eeuwen Nederlandse schilderkunst omvat: van de 16e eeuw tot nu.
Huis Van Gijn

Huis Van Gijn

Huis Van Gijn in Dordrecht is het voormalige woonhuis van Simon van Gijn (1836-1922). Wie door zijn huis dwaalt, waant zich honderd jaar terug in de tijd. Te gast bij Van Gijn. De bewoners lijken elk moment thuis te kunnen komen.
Sluit het Verborgen Museum