Elke dag te doen

in Het Hof van Nederland

Het Grote Hofspel

Speciaal voor vriendjes, vriendinnetjes, jongens, meisjes, vaders, moeders, opa’s en oma’s! Speel dit spel samen met je hele familie! Je bent een levende pion en het museum is je speelbord!

Hoe speelden kinderen in de Middeleeuwen? En wie was vroeger de baas van ons land? Tijdens het Grote Hofspel krijgt ieder een eigen rol en gaan jullie gezamenlijk op ontdekkingstocht in het spannende Hof. Kosten: €2,50 | Voor de hele familie, alle leeftijden | afhalen aan de balie

Reporter gezocht!

Als een echte reporter doe je in de Hofkrant verslag van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Dordrecht. Voor de hele familie, vanaf 6 jaar

Ontdek na je bezoek aan Het Hof van Nederland de stad aan de hand van drie speciale thema wandelingen. Gratis af te halen aan de balie.

Water en welvaart

Ontdek Dordrecht als handelsstad aan het water.

Geloven in Dordrecht

Ontdek Dordrecht als stad van katholicisme, protestantisme en vele andere geloven.

Dordrecht en Oranje

Ontdek de band tussen Dordrecht en de Oranjes.

Onze locaties

Het Hof Van Nederland is onderdeel van het Dordrechts Museum. Het Dordrechts Museum, Het Hof van Nederland, Regionaal Archief Dordrecht en Huis Van Gijn zijn één organisatie voor kunst, archief en geschiedenis van de stad Dordrecht. De collectie tonen we in vaste presentaties, wisseltentoonstellingen en in de openbare ruimte.

Met een combi-dagkaart ontdek je voor maar €15,- voordelig onderstaande bijzondere musea. Kaartje online bestellen

Dordrechts Museum

Dordrechts Museum

Het Dordrechts Museum is sinds 1842 uitgegroeid tot een van de belangrijkste stedelijke musea van het land. Het museum heeft een internationaal bekende collectie schilderkunst, die ruim vijf eeuwen Nederlandse schilderkunst omvat: van de 16e eeuw tot nu.
Huis Van Gijn

Huis Van Gijn

Huis Van Gijn in Dordrecht is het voormalige woonhuis van Simon van Gijn (1836-1922). Wie door zijn huis dwaalt, waant zich honderd jaar terug in de tijd. Te gast bij Van Gijn. De bewoners lijken elk moment thuis te kunnen komen.
Sluit het Verborgen Museum