Bezoekersinformatie

Plan je bezoek

Wanneer wilt u op bezoek komen?

Tijdelijke sluiting

In verband met de coronamaatregelen van de Rijksoverheid, is Het Hof van Nederland tijdelijk gesloten.

Bezoekadres

Hof 6
3311 XG Dordrecht
+31(0)78-770 5250
info@dordrechtsmuseum.nl

 

Klik op de kaart voor je route in google maps.

Openingstijden

dinsdag tot en met zondag
11.00-17.00 uur

Op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag is het museum geopend van 11:00 – 17:00 uur. Op Koningsdag, eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het Hof van Nederland gesloten.

Bereikbaarheid

Wegwerkzaamheden N3

Vanaf september start het werk op het Dordtse deel van de N3. Verkeer kan tijdens het werk over de N3 blijven rijden. Wel zijn er minder rijstroken, wegversmallingen en is de maximumsnelheid 70 kilometer per uur. In het weekend van 4 tot 7 september is de N3 volledig dicht tussen de Wantijbrug en de Copernicusweg.

Ga voor meer informatie en alle data van de wegafsluitingen naar de website van Rijkswaterstaat www.n3werkzaamheden.nl

Auto & Parkeren

  • P1 Parking Drievriendenhof/Dordrecht Centrum op de Korte Kolfstraat 235. Deze parkeergarage is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend. Het museum bevindt zich op vijf minuten loopafstand.
  • De parkeergarages Veemarkt en Spuihaven bevinden zich op circa 10 minuten loopafstand van het museum.
  • In de straten rondom Het Hof is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar welke via de parkeerautomaat of mobiel parkeren kunnen worden betaald. Ook op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur geldt betaald parkeren.
  • Parkeerterrein Steegoversloot (tussen de Schoolstraat en Vrankenstraat). Afstand naar Museum: 350 meter (ca. 5 minuten lopen).

Openbaar vervoer

Het Hof van Nederland is vanaf het NS station Dordrecht in een wandeling van een kwartier te bereiken. Bekijk de route in Google Maps.
Plan je reis met het openbaar vervoer via 9292.nl.

Toegankelijkheid

Het Hof van Nederland is een oud gebouw. Hierdoor is het minder toegankelijk voor mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn. De speciale ‘Liftroute’ maakt het mogelijk vrijwel alles te zien. Binnen het museum kan geen gebruik worden gemaakt van een scootmobiel. Via telefoonnummer +31 (0)78 770 5217 kun je (minimaal 1 werkdag van te voren) een rolstoel reserveren.

Sluit het Verborgen Museum