Bezoekersinformatie

Plan je bezoek

Wanneer wilt u op bezoek komen?

Coronamaatregelen

Voor al onze locaties (het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn, Het Hof van Nederland en het Regionaal Archief Dordrecht) geldt dat iedereen (vanaf 13 jaar) die een van deze locaties bezoekt, bij binnenkomst de persoonlijke QR-code én een geldig ID-bewijs laat zien. Het is ook mogelijk een coronatoegangsbewijs op papier te laten zien. Het binnen dragen van een mondkapje is vanaf 28 november verplicht. Houd 1,5 meter afstand van een ander en volg de looproute zoals die is aangegeven in het museum. Het reserveren van een e-ticket met tijdslot is verplicht.

Bezoekadres

Hof 6
3311 XG Dordrecht
+31(0)78-770 5250
info@dordrechtsmuseum.nl

 

Klik op de kaart voor je route in google maps.

Openingstijden

dinsdag tot en met zondag
11.00-17.00 uur

Op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag is het museum geopend van 11:00 – 17:00 uur. Op Koningsdag, eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het Hof van Nederland gesloten.

Tijdelijke sluiting vanaf 8 januari

In verband met een verbouwing is Het Hof van Nederland gesloten vanaf 8 januari 2022. De opening  van het vernieuwde museum is medio juni 2022. Op social media houden we je op de hoogte van de verbouwing.
Facebook | Instagram

De leeszaal van het Regionaal Archief Dordrecht blijft wel geopend.

Bereikbaarheid

Auto & Parkeren

  • P1 Parking Drievriendenhof/Dordrecht Centrum op de Korte Kolfstraat 235. Deze parkeergarage is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend. Het museum bevindt zich op vijf minuten loopafstand.
  • De parkeergarages Veemarkt en Spuihaven bevinden zich op circa 10 minuten loopafstand van het museum.
  • In de straten rondom Het Hof is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar welke via de parkeerautomaat of mobiel parkeren kunnen worden betaald. Ook op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur geldt betaald parkeren.
  • Parkeerterrein Steegoversloot (tussen de Schoolstraat en Vrankenstraat). Afstand naar Museum: 350 meter (ca. 5 minuten lopen).

Openbaar vervoer

Het Hof van Nederland is vanaf het NS station Dordrecht in een wandeling van een kwartier te bereiken. Bekijk de route in Google Maps.
Plan je reis met het openbaar vervoer via 9292.nl.

Toegankelijkheid

Het Hof van Nederland is een oud gebouw. Hierdoor is het minder toegankelijk voor mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn. De speciale ‘Liftroute’ maakt het mogelijk vrijwel alles te zien. Binnen het museum kan geen gebruik worden gemaakt van een scootmobiel. Via telefoonnummer +31 (0)78 770 5217 kun je (minimaal 1 werkdag van te voren) een rolstoel reserveren.

Sluit het Verborgen Museum