Bezoekersinformatie

Plan je bezoek

Wanneer wilt u op bezoek komen?

Museum tot nader order gesloten

In navolging van de aangekondigde maatregelen van de overheid zijn onze musea tot nader order gesloten. Houd onze websites in de gaten voor actuele informatie. Meer over de genomen maatregelen vindt u op de site van de rijksoverheid.

Due to the announced government measures, our museums will be closed until further notice. You can read more information about the corona-virus in the Netherlands on the website of the Dutch government.

Bezoekadres

Hof 6
3311 XG Dordrecht
+31(0)78-770 5250
info@hethofvannederland.nl

Klik op de kaart voor je route in google maps.

Openingstijden

dinsdag tot en met zondag
11.00-17.00 uur

Op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag is het museum geopend van 11:00 – 17:00 uur. Op Koningsdag, eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het Hof van Nederland gesloten.

 

Tickets

Tarieven

Volwassenen: €10
T/m 18 jaar: gratis
CJP / cultuurkaart / studenten vanaf 19 jaar: €4
Museumkaart / VDM / Rembrandtkaart / Dordtpas / Rotterdampas ICOM: gratis
Groepen groter dan 10 betalende personen -> entree €8,- pp.

Combi-dagkaart

Toegang tot Het Hof van Nederland, Huis Van Gijn én het Dordrechts Museum
Volwassenen: €18
CJP / cultuurkaart / studenten vanaf 19 jaar: €7,50

 

Combi-2dagenkaart

Toegang tot Het Hof van Nederland, Huis Van Gijn én het Dordrechts Museum op twee aaneengesloten dagen.
Volwassenen: €20
CJP / cultuurkaart / studenten vanaf 19 jaar: €10

Bereikbaarheid

Verkeershinder

De Wantijbrug in de N3 wordt gerenoveerd. Vanaf 19 januari 2020 is de brug voor 2,5 maand dicht. Dit kan betekenen dat u een andere route neemt voor uw bezoek aan Het Hof van Nederland. Raadpleeg uw navigatie voor de beste route of kijk hier voor meer informatie over de werkzaamheden.

Auto & Parkeren

  • P1 Parking Drievriendenhof/Dordrecht Centrum op de Korte Kolfstraat 235. Deze parkeergarage is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend. Het museum bevindt zich op vijf minuten loopafstand.
  • De parkeergarages Veemarkt en Spuihaven bevinden zich op circa 10 minuten loopafstand van het museum.
  • In de straten rondom Het Hof is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar welke via de parkeerautomaat of mobiel parkeren kunnen worden betaald. Ook op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur geldt betaald parkeren.
  • Parkeerterrein Steegoversloot (tussen de Schoolstraat en Vrankenstraat). Afstand naar Museum: 350 meter (ca. 5 minuten lopen).

Openbaar vervoer

Het Hof van Nederland is vanaf het NS station Dordrecht in een wandeling van een kwartier te bereiken. Bekijk de route in Google Maps.
Plan je reis met het openbaar vervoer via 9292.nl. Een andere optie is het Hop-on-hop-off-treintje.

Toegankelijkheid

Het Hof van Nederland is een oud gebouw. Hierdoor is het minder toegankelijk voor mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn. De speciale ‘Liftroute’ maakt het mogelijk vrijwel alles te zien. Binnen het museum kan geen gebruik worden gemaakt van een scootmobiel. Via telefoonnummer +31 (0)78 770 5235 kun je (minimaal 1 werkdag van te voren) een rolstoel reserveren.

Sluit het Verborgen Museum