Bezoekersinformatie

Plan je bezoek

Wanneer wilt u op bezoek komen?

ONZE MAATREGELEN VOOR VEILIG MUSEUMBEZOEK PER 26 JUNI 2021

 1. Een mondkapje mag wel, maar hoeft niet.
 2. Anderhalve meter afstand houden van de overige bezoekers en ons personeel blijft nodig.
 3. In sommige zalen geldt een maximum aantal bezoekers. Dat staat aangegeven.
 4. Op sommige plekken gelden looproutes maar dit is niet meer in het hele museum nodig.
 5. Lockers zijn beschikbaar in de hal.
 6. Het Hof van Nederland geeft toegang zonder Coronatoegangsbewijs. Heb je klachten? Blijf dan thuis.
 7. Mocht je toch niet kunnen komen en dat aan ons door willen geven, dan kun je een mail sturen naar acm.schuurmans@dordrecht.nl of telefonisch via 078 7705217.
 8. Een e-ticket is voor de hele dag geldig. Wanneer je een ticket met tijdslot besteld hebt, kun je met dat e-ticket van 11 – 17 uur bij ons terecht. Je hoeft dus niet op het tijdstip van het ticket te komen.
 9. Tickets kopen aan de balie is mogelijk. Het is dan nodig dat je een gezondheidscheck invult. Deze formulieren liggen klaar op de balie.

Bezoekadres

Hof 6
3311 XG Dordrecht
+31(0)78-770 5250
info@dordrechtsmuseum.nl

 

Klik op de kaart voor je route in google maps.

Openingstijden

dinsdag tot en met zondag
11.00-17.00 uur

Op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag is het museum geopend van 11:00 – 17:00 uur. Op Koningsdag, eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het Hof van Nederland gesloten.

Bereikbaarheid

Auto & Parkeren

 • P1 Parking Drievriendenhof/Dordrecht Centrum op de Korte Kolfstraat 235. Deze parkeergarage is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend. Het museum bevindt zich op vijf minuten loopafstand.
 • De parkeergarages Veemarkt en Spuihaven bevinden zich op circa 10 minuten loopafstand van het museum.
 • In de straten rondom Het Hof is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar welke via de parkeerautomaat of mobiel parkeren kunnen worden betaald. Ook op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur geldt betaald parkeren.
 • Parkeerterrein Steegoversloot (tussen de Schoolstraat en Vrankenstraat). Afstand naar Museum: 350 meter (ca. 5 minuten lopen).

Openbaar vervoer

Het Hof van Nederland is vanaf het NS station Dordrecht in een wandeling van een kwartier te bereiken. Bekijk de route in Google Maps.
Plan je reis met het openbaar vervoer via 9292.nl.

Toegankelijkheid

Het Hof van Nederland is een oud gebouw. Hierdoor is het minder toegankelijk voor mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn. De speciale ‘Liftroute’ maakt het mogelijk vrijwel alles te zien. Binnen het museum kan geen gebruik worden gemaakt van een scootmobiel. Via telefoonnummer +31 (0)78 770 5217 kun je (minimaal 1 werkdag van te voren) een rolstoel reserveren.

Sluit het Verborgen Museum