Informatie groepsbezoek

Plan je bezoek met een groep

Dagje Dordrecht? Kom dan naar Het Hof van Nederland. Midden in het historisch stadscentrum vindt u een plek vol geschiedenis, van grote betekenis voor ons land. Wil je Het Hof bezoeken met een groep, dan kun je een rondleiding of arrangement boeken.

Rondleidingen (groepen tot 40 personen)

Voor groepen tot 40 personen zijn er diverse rondleidingen*:

  1. Hoogtepuntenrondleiding
  2. Themarondleiding Water en welvaart
  3. Themarondleiding Geloven in Dordrecht
  4. Themarondleiding Dordrecht en Oranje

    * Deze themarondleidingen zijn via de app izi.travel ook als stadstour te doen, om zo uw bezoek compleet te maken. In het museum is een QR-code en er zijn foldertjes met een beknopte versie van de tour. De app heeft audiofragmenten en beeldmateriaal. De tours zijn ook online te bekijken.

Praktisch

De groep wordt onderverdeeld in groepjes van maximaal tien personen met elk een eigen rondleider. Met meer personen wordt de groep gesplitst, omdat de ruimte in het monumentale pand beperkt is. Bovendien kan in kleinere groepen iedereen de rondleider goed volgen. De rondleiding duurt 1 uur en 15 minuten.

Het Hof van Nederland is een oud gebouw. Hierdoor is het minder toegankelijk voor mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn.
Binnen het museum kan geen gebruik worden gemaakt van een scootmobiel.

Kosten en betaling rondleiding

€ 70,- per groep van max. 10 personen (excl. museumentree). In het weekend € 80,- (excl. museumentree).

Graag horen we van tevoren hoe je wilt betalen, dan kunnen de baliemedewerkers daar rekening mee houden. Rondleidingen kunnen tot 24 uur voor aanvang worden geannuleerd, anders is het volledige bedrag verschuldigd. Rondleiding- en entreekosten kunnen op onderstaande wijzen worden betaald.

  • contant aan de kassa
  • op rekening (hier zijn kosten aan verbonden)
  • betalen met de cultuurkaart (alleen voortgezet onderwijs)

Info en reserveringen

Aanmelden voor groepen is tot drie weken van tevoren mogelijk. Neem voor meer info en reserveringen direct contact op.
Dit kan via nummer (0)78 -770 87 08 of per e-mail reserveringen@hethofvannederland.nl

Stadswandeling

Maak je dagje Dordt compleet met een stadwandeling door de historische binnenstad. Dordrecht heeft namelijk een schitterende binnenstad met steegjes, havens, grachten en panden. Tussendoor even winkelen of iets eten of drinken kan natuurlijk ook!

Op eigen gelegenheid of met de rondleider kun je aansluitend aan je museumbezoek een stadswandeling maken. Het thema van de stadswandeling sluit aan op de rondleiding in Het Hof. De stadswadeling kun je gratis meenemen na je museumbezoek. Wil je met een rondleider op pad? Dat kost € 45,– (max 20 personen per rondleider) voor een rondleiding van 1 uur. De rondleider kan alleen geboekt worden in combinatie met een rondleiding door Het Hof van Nederland.

Rondleiding met een App

De themarondleidingen in het museum zijn uit te breiden met een tour door de stad, via de app izi.travel. In het museum is een QR-code (in ‘de vooruitgang’) en er zijn foldertjes met een beknopte versie van de tour. De app heeft audiofragmenten en beeldmateriaal. De tours zijn ook online te bekijken.

Arrangementen (groepen groter dan 40 personen)

Voor groepen groter dan 40 personen stellen wij in overleg een arrangement samen.

Neem voor meer info en reserveringen direct contact op.
Dit kan via nummer (0)78 -770 87 08 of per e-mail reserveringen@hethofvannederland.nl

Zelfstandig groepsbezoek

Wil je het museum zelfstandig met uw klas of groep bezoeken? Houd er dan rekening mee dat bezoek met een groep ook van tevoren moet worden aangemeld.

Neem voor meer info en reserveringen direct contact op.
Dit kan via nummer (0)78 -770 87 08 of per e-mail reserveringen@hethofvannederland.nl

Lesprogramma Vrijheid, Blijheid?

Het Nederlandse onderwijsstelsel is uniek in de wereld. In dit stelsel bekostigt en behandelt de overheid namelijk álle scholen gelijk. Dat staat vastgelegd in artikel 23 van de grondwet. Het resultaat: een enorme diversiteit in het Nederlandse onderwijslandschap.

In dit combinatieprogramma ontdekken de studenten in het Nationaal Onderwijsmuseum en Het Hof van Nederland de historie achter de Vrijheid van onderwijs, zien zij wat dit in de huidige praktijk betekent en denken ze na over wat deze vrijheid inhoudt voor hen als toekomstige onderwijsprofessional. Lees meer.
Sluit het Verborgen Museum