Informatie groepsbezoek

Plan je bezoek met een groep

Dagje Dordrecht? Kom dan naar Het Hof van Nederland. Midden in het historisch stadscentrum vindt u een plek vol geschiedenis, van grote betekenis voor ons land. Wil je Het Hof bezoeken met een groep, dan kun je een rondleiding of arrangement boeken.

Een rondleiding met het accent op een bepaald onderwerp of thema? Dat is mogelijk in Het Hof van Nederland! Een standaard rondleiding duurt een uur. Wilt u wat langer de tijd nemen, dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Speciale wensen met betrekking tot bijvoorbeeld een bepaald thema, kunnen bij reservering  worden aangeven.  Neem voor meer informatie vooral contact met ons op! Wij behandelen uw vraag tijdens kantooruren.
Dit kan via nummer (0)78 -770 5217 of per e-mail reserveringen@hethofvannederland.nl

 

Stadswandeling

Ontdek na je bezoek aan Het Hof van Nederland de stad aan de hand van drie speciale thema wandelingen. De wandelingen zijn -bij museumbezoek- gratis af te halen aan de balie.

Wil je liever met een rondleider op pad? Dat kost € 45,– (max 20 personen per rondleider) voor een rondleiding van 1 uur. De rondleider kan alleen geboekt worden in combinatie met een rondleiding door Het Hof van Nederland.

Rondleiding met een App

De themarondleidingen in het museum zijn uit te breiden met een tour door de stad, via de app izi.travel. In het museum is een QR-code (in ‘de vooruitgang’) en er zijn foldertjes met een beknopte versie van de tour. De app heeft audiofragmenten en beeldmateriaal. De tours zijn ook online te bekijken.

Arrangementen (groepen groter dan 40 personen)

Voor groepen groter dan 40 personen stellen wij in overleg een arrangement samen.

Neem voor meer info en reserveringen direct contact op.
Dit kan via nummer (0)78 -770 5217 of per e-mail reserveringen@hethofvannederland.nl

Zelfstandig groepsbezoek

Wil je het museum zelfstandig met uw klas of groep bezoeken? Houd er dan rekening mee dat bezoek met een groep ook van tevoren moet worden aangemeld.

Neem voor meer info en reserveringen direct contact op.
Dit kan via nummer (0)78 -770 5217 of per e-mail reserveringen@hethofvannederland.nl

Lesprogramma Vrijheid, Blijheid?

Het Nederlandse onderwijsstelsel is uniek in de wereld. In dit stelsel bekostigt en behandelt de overheid namelijk álle scholen gelijk. Dat staat vastgelegd in artikel 23 van de grondwet. Het resultaat: een enorme diversiteit in het Nederlandse onderwijslandschap.

In dit combinatieprogramma ontdekken de studenten in het Nationaal Onderwijsmuseum en Het Hof van Nederland de historie achter de Vrijheid van onderwijs, zien zij wat dit in de huidige praktijk betekent en denken ze na over wat deze vrijheid inhoudt voor hen als toekomstige onderwijsprofessional. Lees meer.
Sluit het Verborgen Museum