Een historisch dagje uit

Samen op ontdekkingsreis

Beleef de geschiedenis van Dordrecht als oudste stad van Holland en ontdek dat er ook gebeurtenissen van landelijk belang hebben plaatsgevonden. Voor families met kinderen is er het Grote Hofspel, waarbij jullie er samen achter komen hoe de mensen hier vroeger hebben geleefd. Of ga als een echte reporter aan de slag met het maken van een krant. Wil je na je bezoek aan het museum de stad ontdekken? Dan kun je een gratis stadswandeling afhalen bij de balie. Zo ontdek je historisch Dordrecht tijdens een mooie wandeling. Maar niet nadat je eerst hebt plaatsgenomen op de eerste rij bij de film De Vrije Staten – met Nederlandse topacteurs – op de plek waar de eerste Vrije Statenvergadering in 1572 ook daadwerkelijk plaatsvond. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang.

Voor het hele gezin

Het Grote Hofspel

Breng je een bezoek aan het Hof Van Nederland met je vader, moeder, opa, opa, vriendje of vriendinnetje? Het maakt niet uit met wie je komt! Het Grote Hofspel speel je met iedereen! Door middel van het spel kom je erachter hoe de mensen hier vroeger hebben geleefd. Wist jij bijvoorbeeld dat de mensen vroeger bijna nooit in bad gingen? En dat het speelgoed waar mee de kinderen speelde helemaal niet zo anders is dan nu? Je komt het allemaal te weten tijdens dit actieve spel!

Kosten: €2,50 | Voor de hele familie, alle leeftijden | vraag er naar bij de balie

Reporter gezocht!

Ben jij nieuwsgierig en wil jij meer te weten komen over het nieuws van vroeger? Ga dan door het museum met de Hofkrant. In de Hofkrant staan allerlei opdrachten die jij moet voltooien. Je kunt de krant zelf in vullen of samen. Leuk families met kinderen vanaf 6 jaar.

Citygame Strijd & Stem! - tijdelijk niet beschikbaar

De Citygame is tijdelijk niet beschikbaar.

Wel geïnteresseerd? Geef het ons door via onderwijs@hethofvannederland.nl

Dan nemen we contact met u op wanneer het programma weer beschikbaar is.

1572 | In Dordrecht is de spanning te snijden. Alva voert namens de Spaanse koning een schrikbewind. Watergeuzen hebben net ‘in naam van Oranje’ Den Briel ingenomen. Handelaren hopen op betere tijden. Bewoners van Dordrecht vragen zich af: wat staat ons te wachten?

Zoveel mensen, zoveel belangen. In deze spannende en interactieve citygame kruipen leerlingen in de huid van één van de bewoners van de stad en proberen het verloop van de gebeurtenissen naar hun hand te zetten. Met een tablet gaan ze op pad in de binnenstad van Dordrecht. In groepjes voeren ze opdrachten uit en strijden tegen de andere teams. Doel is samen tot een ‘akte van vrijheid’ te komen, maar dan wel met zo gunstig mogelijke voorwaarden voor hun eigen personage. Wie wint de meeste stemmen in de stad en heeft daarmee de meeste macht bij het opstellen van de akte? Snel zijn, slim zijn en strategisch denken: daar draait het om in deze buitengame.

Info & Reserveren

Duur:  2 uur
Aantal personen: min. 10 max. 15
Kosten: €150,- inclusief een kopje koffie of thee
Onder begeleiding van 1 museumdocent

Neem voor meer info en reserveringen direct contact op.
Dit kan via nummer (0)78 -770 5217 of per e-mail onderwijs@hethofvannederland.nl

Neem plaats op de eerste rij bij de film De Vrije Staten op de plek waar de eerste Vrije Statenvergadering in 1572 ook daadwerkelijk plaatsvond. De film wordt doorlopend vertoond.

Stadswandeling

Ontdek na je bezoek aan Het Hof van Nederland de stad aan de hand van drie speciale thema wandelingen. Gratis af te halen aan de balie.

Het Dordrechts Museum is sinds 1842 uitgegroeid tot een van de belangrijkste stedelijke musea van het land. Het museum heeft een internationaal bekende collectie schilderkunst, die ruim zes eeuwen Nederlandse schilderkunst omvat: van de 16e eeuw tot nu.

Huis Van Gijn in Dordrecht is het voormalige woonhuis van Simon van Gijn (1836-1922). Wie door zijn huis dwaalt, waant zich honderd jaar terug in de tijd. Te gast bij Van Gijn. De bewoners lijken elk moment thuis te kunnen komen.

Sluit het Verborgen Museum