Zomervakantie

  • Type Evenement
  • Prijs Divers

Het Hof van Nederland

Duik in de middeleeuwen

Hoe zagen de dagelijkse voorwerpen van vroeger eruit? Ga mee naar de kelders van Het Hof van Nederland en ontdek de geschiedenis van Dordrecht. Tijdens deze actieve middag kruip je even in de huid van een archeoloog. Weet jij de puzzelstukjes op de juiste plek te leggen? Ontdek verborgen boodschap met de speciale uv-lamp. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

8 augustus – 14.30 | €2,50 per persoon.
Reserveer je ticket

Huis Van Gijn

Theaterworkshop: Op reis met Simon!

Altijd al terug in de tijd willen reizen? Dit is je kans! Tijdens deze theaterworkshop reis terug in de tijd met Simon van Gijn. Simon en zijn vrouw waren dol op reizen, maar hoe zag het reizen er in de 19de eeuw uit? Hoe reis je 1000 km zonder vliegtuig of auto? Voor de theaterdocent is geen bestemming te gek, samen met haar en de andere deelnemers bezoek je de mooiste imaginaire bestemmingen en beleef de grootste avonturen. Voor kinderen van 4 tot 10 jaar.

25 juli – 14.30 | €2,50 per persoon | *let op! het aantal deelnemers is beperkt
Info & reserveren

Kom je buitenspelen?

Hoe maakte je vroeger de bovenste ramen schoon zonder tuinslang? Hoe kreeg je het huis weer fris zonder stofzuiger? Hoe deed je de was zonder wasmachine? Ervaar het zelf en help Juffrouw Fijn van Draat, de hoofdhuishoudster van het echtpaar Van Gijn, met het schoon maken van dit enorme huis.  Ramen lappen, lakens vouwen, matten kloppen, er komt maar geen eind aan. Juffrouw Fijn van Draat kan jouw hulp dus goed gebruiken, kom je ook? Voor kinderen vanaf 4 jaar.

22 augustus – 14.00-16.00 | Gratis | Info

Dordrechts Museum

Studio VERF! – speciaal voor families

Schilderkunst anno nu! Stap in de wereld van hedendaagse kunstenaars en ga zelf op onderzoek uit. In de familiestudio VERF wordt er geëxperimenteerd met verschillende vormen van schilderkunst. Denk aan het maken van je eigen verf, een muurschildering of graffiti spuiten. Ouders en kinderen gaan onder leiding van een kunstenaars aan de slag met de verschillende facetten van schilderkunst. Voor kinderen van 6 tot 13 jaar.

18 juli – 14.30 uur | 3 augustus 14:30 uur |  €2,50 per persoon, excl. entree volwassenen.
Info & reserveren

Werp jezelf door het museum!

Bezoekt u het museum met uw gezin? Dan krijgt u vanaf 1 juli het museum dobbelspel cadeau! Met het museumspel ontdek je al dobbelend het museum. Je komt achter de spannendste verhalen en fantaseert over de mooiste schilderijen. Speciaal voor deze gelegenheid kunt u nu het spel uitproberen onder leiding van een museumdocent. Kijken naar kunst zal nooit meer hetzelfde zijn. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

15 augustus – 14.30 | gratis, excl. entree volwassenen.
Aanmelden bij de balie

Sluit het Verborgen Museum