Thuismuseum

  • Type Evenement
  • Datum 15 januari 2021 t/m 31 december 2021
  • Tijd hele dag
  • Prijs Gratis

Onze digitale deuren staan wijd open!

Duik in Het Hof

Het Hof van Nederland verteld vele verhalen over de geschiedenis van Dordrecht als oudste stad van Holland.
Zin om eens door de verhalen te struinen? Dat kan hier:

Ontdek De Canon van Nederland
Ontdek De Overtuiging
Ontdek De Fonkeling
Ontdek De Stad
Ontdek De Vooruitgang

Videoportretten Vrijheid & Tolerantie

Jaarlijks wordt op 19 juli de Eerste Vrije Statenvergadering herdacht en gevierd bij Het Hof van Nederland in Dordrecht, de plek waar deze ‘verborgen’ revolutie plaatsvond in 1572. Diverse sprekers gaan dan in op de thema’s vrijheid en tolerantie. In de video’s op deze pagina gaan 7 sprekers in op wat vrijheid en tolerantie voor hen betekent. Elke vrijdag zetten wij een video van de reeks online!

Ontdek Het Hof van Nederland

Het Hof van Nederland is een museum op de plek waar in 1572, tijdens de eerste Vrije Statenvergadering, de basis werd gelegd voor onze vrijheid. Deze historische vergadering staat centraal, maar we vertellen ook het verhaal van Dordrecht, als oudste stad van Holland.

800 jaar stad, Dordtenaren in verzet – Op onze social media delen we inhoudelijke informatie over deze boeiende tentoonstelling. Hierbij lezen we graag uw verhalen en herinneringen bij het onderwerp van de berichten.
Facebook | Instagram

Collectie item uitgelicht– Conservator Marianne Eekhout is een bron van kennis. Zij deelt op social media achtergrondinformatie bij items uit de enorme collectie van Het Hof van Nederland.
Facebook | Instagram

De Canon van Nederland – Het Hof van Nederland is aangesloten bij de Canonmusea, onderdeel van Canon van Nederland. De Canon neemt je in vijftig vensters mee langs mensen, gebeurtenissen en voorwerpen die samen de geschiedenis van Nederland vertellen. In Het Hof van Nederland ontdek je verhalen over vier vensters: Maria van Bourgondië, De Opstand, Willem van Oranje en De Statenbijbel. Ontdek de topstukken hier.

Voor de kids – Ons enthousiaste Educatie-team heeft op de pagina Thuismuseum Kids onder de titel “Het Hof in quarantaine” educatieve posts met leuke weetjes en filmpjes gepost.

Sluit het Verborgen Museum