Stadswandeling

  • Type Evenement
  • Prijs Gratis af te halen

Ontdek na je bezoek aan Het Hof van Nederland de stad aan de hand van drie speciale thema wandelingen. Gratis af te halen aan de balie.

Water en welvaart

Ontdek Dordrecht als handelsstad aan het water. Afstand ca. 3,5 kilometer.
Dordrecht ligt aan een knooppunt van rivieren. Dankzij deze ligging ontstond in de middeleeuwen een bloeiende handel. Ruim voordat de Gouden Eeuw in de rest van Holland aanbrak, heerste hier al enorme welvaart. Maar het water was en is ook een bedreiging. Meer dan eens kreeg de stad natte voeten. Deze wandeling vertelt u het verhaal van het water – vriend en vijand tegelijk.

Geloven in Dordrecht

Ontdek Dordrecht als stad van katholicisme, protestantisme en vele andere geloven. Afstand ca. 3,5 kilometer.
Dordrecht en geloof horen bij elkaar. De Grote Kerk is dé icoon van de stad. Dordrecht telt van oudsher veel kerkgenootschappen en andere religieuze en levensbeschouwelijke groeperingen. Elk met hun eigen plaatsen van samenkomst. Vooral het centrum van de stad dankt daar bijzondere gebouwen aan. Gebouwen met verhalen. Deze ‘pelgrimsroute’ leidt u langs religieuze plekken in Dordrecht.

Oranjes in Dordrecht

Ontdek de band tussen Dordrecht en de Oranjes. Afstand ca. 3,5 kilometer.
Dordrecht heeft, als oudste stad van Holland, altijd een band gehad met de Oranjes. Hier, in Het Hof, vond in 1572 de Eerste Vrije Statenvergadering plaats. Willem van Oranje werd erkend als stadhouder en werd de officiële leider van de Opstand tegen de Spaanse overheerser. De eerste stap op weg naar een onafhankelijk Nederland. Heel wat Oranjes hebben sindsdien de stad bezocht. Deze Oranjeroute vertelt u waar ze waren en wat ze deden.

Sluit het Verborgen Museum