Open Monumentendag

Dordrecht is met ruim duizend monumenten een echte monumentenstad. Tijdens de Open Monumentendagen krijgt u de mogelijkheid  deze monumenten te bezoeken. In het weekend van 9 en 10 september zijn het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn en Het Hof van Nederland gratis toegankelijk voor iedereen.

  • Type Evenement
  • Prijs Gratis

Het Hof van Nederland is een museum op de plek waar in 1572, tijdens de eerste Vrije Statenvergadering, de basis werd gelegd voor onze vrijheid. Deze historische vergadering staat centraal, maar we vertellen ook het verhaal van Dordrecht, als oudste stad van Holland. Onmiskenbaar ook het verhaal van Nederland; de historie van deze stad als staalkaart van de Nederlandse geschiedenis.

Beleef de eerste Vrije Statenvergadering zelf!

Het Hof Van Nederland is onderdeel van het Dordrechts Museum. Het Dordrechts Museum, Het Hof van Nederland, Regionaal Archief Dordrecht en Huis Van Gijn zijn één organisatie voor kunst, archief en geschiedenis van de stad Dordrecht. De collectie tonen we in vaste presentaties, wisseltentoonstellingen en in de openbare ruimte. Bij Het Hof van Nederland is tijdens het Open Monumentenweekend veel te doen.

Vrijheid, blijheid? Diversiteit in ons onderwijs

Artikel 23 bestaat in 2017 honderd jaar en is actueler dan ooit. Dit grondwetsartikel is uniek in de wereld: nergens bekostigt de overheid zo’n variëteit aan scholen als in Nederland. De tentoonstelling Vrijheid, blijheid? Diversiteit in ons onderwijs – vanaf 7 september te zien in Het Hof van Nederland – vertelt het verhaal achter de gelijkheid en diversiteit in ons onderwijs, van vroeger tot nu.

Activiteiten voor het hele gezin

Elke dag zijn er activiteiten in Het Hof van Nederland die leuk zijn voor het hele gezin. Stadswandelingen zijn bij uw bezoek af te halen bij de balie. Daarmee ontdekt u de stad aan de hand van de thema’s van Het Hof van Nederland.  Elke dag te doen…

 

Sluit het Verborgen Museum