Bakkie Vrijheid

  • Type Evenement
  • Prijs gratis

Take pART, het jongerenparticipatieprogramma van het Dordrechts Museum, spreekt zich dit schooljaar uit over ‘vrijheid’. 13 jongeren tussen de 14 en 18 jaar, afkomstig van verschillende scholen in de omgeving, werkten het afgelopen schooljaar aan een gezamenlijk project en onderzochten wat vrijheid vandaag nog betekent voor jongeren: Hoe denken ze over vrijheid? Wanneer voelen ze zich vrij en wanneer niet? In het weekend van de Open Monumentendagen, op zaterdagavond 14 september, presenteren ze het resultaat: mini-festival ‘Bakkie Vrijheid’ bij het Hof van Nederland.

Het Hof van Nederland is een bijzondere plek in de Nederlandse geschiedenis. Hier vond in 1572 de eerste Vrije Statenvergadering plaats en is daarmee de aanzet geweest tot het ontstaan van de Republiek der Nederlanden, als voorloper van het Nederland van nu. Het was het begin van een vrije staat. Daarom werd de jongeren gevraagd om op deze locatie een event te organiseren met het thema ‘vrijheid’.

Samen met verschillende kunstenaars hebben ze het thema persoonlijk gemaakt en manieren gevonden om in contact te komen met anderen. Op 14 september van 19:30 tot 22:30u vragen de jongeren iedereen die ‘Bakkie Vrijheid’ bezoekt even stil te staan bij hun vrijheid. Ze maken van museum het Hof van Nederland een ontmoetingsplaats voor en door Dordtse jongeren. Bezoekers kunnen deelnemen aan een gigantische Twister, zich samen met kunstcollectief StraatGelaat uitleven met graffiti of helemaal los gaan in de ‘silent disco’. Er zijn ook diverse muziek- en spoken word-optredens. De avond wordt gehost door spoken word-artiest Swendeline Ersilia.

Het Hof Van Nederland is in het weekend van 14 en 15 september gratis te bezoeken i.v.m. de Open Monumentendagen. Meer informatie over Take pART: www.take-part.nl

Programma

Download hier het programma van de avond

Sluit het Verborgen Museum